TVHenglo

Thijmen Vaas

8 DAAGSE TOUR MET HAKA TOURS

In april 2016 heb ik een reis door Nieuw-Zeeland gemaakt. Ik heb een tour gedaan via Haka Tours, maar het is zeker aan te raden om een camper te huren in Nieuw-Zeeland!

Dag 1: Auckland
‘Sochtends aangekomen in Auckland en naar The Quadrant Hotel (3,5*) gebracht.
Leuk hotel, vriendelijk personeel. Nette en schone kamer met wasmachine, koelkast, keuken, zithoek met tv en een kleine badkamer. Goede locatie (+/- 10 minuten lopen naar het centrum). Ontbijt voor 25 NZD.

Na het ontbijt naar Time Unlimited Tours gereden om Auckland te verkennen. Lange zit in de bus en telkens kort eruit om foto’s te maken. Devenport, Auckland Tower en Arataki Visitors Center bezocht. Eind van de middag een afsluiting met een picknick bij Piha Beach.

Na Piha Beach een stukje verder gereden en de camper neergezet om te overnachten. J

Dag 2: Auckland – Whitianga (+/- 4uur gereden)
‘Sochtends naar Haka Lodge in Auckland gereden. Haka Lodge, leuke lodge voor backpackers en eigendom van Haka Tours.

Haka Tours bestaat nu 10 jaar en organiseert Adventure Tours in Nieuw-Zeeland. Zij hebben verschillende tours op Noordereiland, Zuidereiland en een combinatie van beide eilanden. Alleen aan te raden aan mensen die echt iets actiefs willen doen en het geen probleem vinden om in backpacker accommodaties te overnachten. Het is een druk en actief programma! 😉

Haka Lodge beschikt over verschillende kamers (dorm rooms, family rooms en private rooms). Grote en schone gezamenlijke keuken. Bij Haka Lodge een gezamenlijk ontbijt en richting Whitianga!

‘smiddags aangekomen in Whitianga. Hier gestopt om een ketting te maken bij Arts @ Bay Carving. Leuke workshop van 2 uur waar je een ketting maakt van bot. De gemaakte ketting mag je meenemen.

Na de carving workshop naar Turtles Cave gegaan. Geslapen in een Dorm Room. Deze accommodatie is echt gericht op backpackers. Kamers zijn schoon, de gezamenlijke ruimte kan wel beter schoongemaakt worden. Geen personeel gezien.
Dag 3: Whitianga – Coromandel – Waitomo
‘sochtends vertrokken naar Coromandel. Na +/- 3 uur rijden aangekomen bij Coromandel Kayak Adventures om te Cayakken bij Cathedral Cove. Zeker de moeite waard en heel leuk om te doen! Prachtige omgeving en je gaat met de kayak tussen de rotsen door naar Cathedral Cove. Je zit met 2 personen in de kayak, de achterste moet sturen. Er gaan twee begeleiders mee. Na +/- 3uur stop je bij Cathedral Cove. Tijd voor een break, wandeling en een kop koffie. Daarna weer terug naar het beginpunt. De tour duurt ongeveer 4,5 uur.
Na de kayak tour naar Hot Water Beach gegaan. ‘savonds doorgereden naar Waitomo om naar Kiwi Paka te gaan. Kiwi Paka is een afgelegen accommodatie, maar heeft wel schone kamers en een pub op loopafstand om iets te eten en drinken. Voornamelijk groepen studenten en backpackers verblijven in Kiwi Paka.

Dag 4; Waitomo – Rotorua: (+/- 3uur gereden)
‘Sochtends naar de grotten van Waitomo voor Black Water Rafting. Bij Kiwi Paka werden wij opgehaald door de The Legendary Black Water Rafting Waitomo. Een ritje van 30 minuten naar de grotten. Tijdens het Black Water Raften ga je met een groep de grotten van Waitomo in. Alles wordt geregeld wat betreft kleding (wetsuit, schoenen, sokken en een helm). Je gaat met een band het water in en ziet veel “glowworms”. Niet voor mensen die claustrofobisch zijn! Aan het eind kun je douchen en krijg je een lunch.

‘Savonds de Mitai Maori Night. Nadat alle aanwezige nationaliteiten genoemd worden, wordt een chief benoemd. Deze moet iedereen vertegenwoordigen om volgens de traditie de “Village” binnen te mogen komen. Daarna worden door de Maori optredens gegeven, zoals dans, een uitleg van de wapens die de Maori gebruiken en natuurlijk de Haka. Na de voorstelling heerlijk gegeten!

Dag 5; Rotorua – Matamata (+/- 1,5uur gereden)
‘Sochtends naar Matamata gereden met Hobbiton Tours. Matamata is ook wel bekend als Hobbiton. Erg leuk om de filmset een keer in het echt gezien te hebben! Een Tour van +/- 3uur waar verteld wordt hoe de film gemaakt is en uitleg wat er in de film gebeurde op verschillende plaatsen. Zeker een aanrader voor de Lord-Of-The-Rings en The Hobbit fans! J

Matamata – Rotorua – Taupo (+/- 3uur gereden)
Na de tour in Matamata via Rotorua richting Taupo gereden. Tussenstop in Wai-O-Tapu thermal wonderland. Prachtige wandelroutes door het vulkanische landschap van Rotorua. In Wai-O-Tapu thermal wonderland hebben wij een tour gehad van +/- 60 minuten.

Na de tour in Wai-O-Tapu thermal wonderland doorgereden naar Haka Lodge in Taupo voor 2 overnachten. Dit is ook een backpackers lodge. ‘Savonds een Kiwi BBQ met het personeel van Haka Tours.

Dag 6; Tongariro Crossing
Vroeg opgestaan om de Tongariro Crossing te doen. Super ervaring!
Een 19,4 km lange route over de vulkaan. Helaas wel erg mistig waardoor er weinig te zien was.
Goed om te weten; er is voor de beklimming een WC, de komende 5uur daarna niet meer.

Dag 7; Taupo – Wellington (+/- 7 uur gereden (- tussenstop bij Gravity Canyon)
Dag 8: Wellington
‘Sochtends vertrokken richting Wellington. Onderweg gestopt bij Gravity Canyon voor Bungee Jump, Flying Fox of Canyon Swing voor de liefhebbers.

Eind van de middag aangekomen bij Travelodge Wellington om 2 nachten te verblijven.
Fantastisch gelegen in het centrum van Wellington. Vriendelijk personeel, ruime en schone kamers.

 

 

Weta Workshop
Voor de filmliefhebbers een erg leuke activiteit. In een rondleiding van een uur vertellen zij hoe personages en wapens voor een film gemaakt worden en zie je een aantal personages die gebruikt zijn voor de opnames.

Zealandia;
Leuk natuurpark voor de vogelliefhebbers. Mooie wandelroutes waar je je zeker een halve dag kunt vermaken. Je krijgt een landkaart mee met de wandelroutes en de vogels die je kunt spotten.

Te papa museum;
Interessant museum, wij hebben een tour van 2 uur gedaan, maar misten wat vrije tijd om zelf nog rond te kunnen lopen, lang niet alles gezien, zonde! Niet toegestaan om foto’s te maken.

Camper huren in Nieuw-Zeeland, of met een groepstour mee?
Deze reis is ook prima te doen als je een camper huurt in Nieuw-Zeeland. Ik heb er voor gekozen om met een groep een tour te doen, omdat ik langer dan een half jaar aan het reizen was. Contact met een groep is dan ook belangrijk.

Next Post

Previous Post

© 2020 TVHenglo

Theme by Anders Norén