TVHenglo

Thijmen Vaas

Camper te huren in Australië?

Heb jij voor je volgende vakantie het plan om een camper te huren in Australië? Je kunt met een groep vrienden het prachtige land bezoeken, of met een busje door heel Queensland reizen. We willen je in dit artikel een paar handige tips geven waarmee je zo’n soort vakantie nog leuker en gemakkelijker maakt.

 

  1. De route

Na een lange zoektocht naar de perfecte huurcamper heb je uiteindelijk de knoop doorgehakt. Je gaat het camper huren in Australië. Voordat je naar Australië vliegt raden wij het volgende nog wel aan. Plan goed welke route je gaat rijden. Zorg er voor dat de route efficiënt is, bij een bepaald gebied wil je natuurlijk zo veel mogelijk zien zonder dat je er midden in de roadtrip nog een keer terug moet gaan. Voorkom dus dat je achteraf iets bent gepasseerd wat je graag nog had willen zien. Houd er rekening mee hoeveel kilometers je gaat maken per dag. De gouden regel bij roadtrips is dat je tussen de 200 en 300 kilometers per dag kan afleggen en daarbij dus ook leuke dingen kunt bezoeken. Zorg dus voor de leukste tussenstops! Hier vind je een aantal mooie routes in Australië.

  1. Vreemde verkeersregels

De verkeersregels in het buitenland zijn vaak anders dan de regels die wij in Nederland hebben. Sommige van deze regels zijn voor ons heel vreemd en daar houden wij dan ook op het eerste oog geen rekening mee. Laat je niet verassen en doe onderzoek naar verkeersregels van landen waar je naar toe gaat! Daarnaast wordt er natuurlijk aan de linkerkant van de weg gereden. Dat is eerst even wennen, maar komt altijd wel goed!

  1. Verplichtingen

Zorg dat je voldoende voorbereid bent op de reis. Zo kun je er bijvoorbeeld bijna niet onderuit komen dat je tol moet betalen. Denk er ook aan dat je een gevarendriehoek, Veiligheidshekjes en verbanddoos in je camper hebt. Verder is het verstandig altijd bereikbaar te zijn in het geval van nood.

  1. Pech tijdens de reis

Mocht je toch pech krijgen, rijd dan direct met de huurcamper naar de vluchtstrook. Doe dit in een soepele beweging en geef gewoon richting aan. Zet je gevarenlichten aan, stap uit en doe een veiligheidshesje aan. Eventueel zou je nog een gevarendriehoek een stuk achter de camper kunnen zetten, dit is niet verplicht. Informeer daarna altijd de verhuurder van jouw camper huur in Australië. Blijf nooit in de camper zitten en ga nooit midden op de vluchtstrook stilstaan!

 

Next Post

Previous Post

© 2020 TVHenglo

Theme by Anders Norén