TVHenglo

Thijmen Vaas

Mijn avonden zijn weer rustig

 

Laatst heb ik bel niet aan stickers ontdekt. Wat een uitvinding! Geen opdringerige verkopers meer aan de deur, en ook geen Jehova’s Getuigen. Vooral tijdens de zomer, soms had ik wel 2 of 3 keer per week iemand aan de deur. Je kent ze wel, halen alles uit de kast om u te overtuigen om iets te kopen of ergens in te gaan geloven en een beter leven te leiden. Ze hebben de juiste technieken om u rot te laten voelen als je niets koopt of van geloof veranderd. En natuurlijk heb je ook nog collectes, daar heb ik zelf geen moeite mee aangezien ik niet maandelijks een bedrag overmaak en geef dan ook altijd wat geld, maar veel mensen vinden dit ook hinderlijk.

 

Daarom heb je verschillende stickers: Geen verkopers aan de deur, maar wel collectes, of een vriendelijkere variant: Aan de deur liever geen verkoop & collecte. En als je helemaal niemand aan de deur wilt kies je voor de: “NEE geen verkopers, collectes, fondsenwerving of geloofsovertuigers”.

 

Weerbestendig

Alle bel niet aan stickers zijn weersbestendig, dus kunnen wel tegen een regenbuitje. Of je het nou op een houten deur plakt of een kunststoffen brievenbus, de stickers plakken altijd. Let er wel eventjes op dat de ondergrond schoon is, anders kan het zo zijn dat er stof of viezigheid tussen de sticker en de ondergrond komt.

 

En voel je vooral niet bezwaard om deze sticker op te plakken. Want je maakt het beter voor beide partijen. De verkopers, geloofovertuigers of collectanten hoeven op deze manier niet ergens aan te bellen waar ze helemaal niet welkom zijn. Zo helpt iedereen elkaar een beetje, en zullen er minder ergernissen ontstaan. Let er ook op dat als je een lange oprijlaan hebt, dat je de bel niet aan sticker aan de straat kant duidelijk zichtbaar opplakt, dat scheelt een hoop lopen en dit zullen ze wel waarderen.

 

Niet alleen in grotere steden zoals: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden of Eindhoven komen verkopers langs de deur. Je ziet het ook steeds meer in dorpen. Nou kan ik mij voorstellen dat ook daar veel mensen niet zitten te wachten op vervelende mensen aan de deur. Dus mijn advies: plak een van de bel niet aan stickers op, kies welke bij je past en help zo beide partijen. Doe je dit niet, kijk dan niet verbaast op als in juli de deurbel een aantal keer per week gaat met de volgende goede aanbieding.

Next Post

© 2019 TVHenglo

Theme by Anders Norén